Ladoxyn 500 mg/g granulátum belsőleges oldathoz sertésnek, házityúknak és pulykának A.U.V.

Antibiotikum sertésnek, házityúknak, pulykának

 

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Sárga, szabadon folyó granulátum.

Hatóanyag
Doxiciklin (hiklát formájában) 500 mg/g

 

JAVALLAT(OK)

Sertés: doxiciklinre érzékeny Mycoplasma hyopneumoniae és Pasteurella multocida okozta légzőszervi fertőzések gyógykezelésére.

Házityúkok és pulykák: doxiciklinre érzékeny Mycoplasma gallisepticum okozta légzőszervi fertőzések gyógykezelésére.

 

CÉLÁLLAT FAJOK

Sertés (választás utáni hízósertés), házityúk (broiler, tenyész), pulyka (broiler, tenyész)

 

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Általános adag: sertések és házityúkok kezelésére 20 mg doxiciklin/ttkg/nap (40 mg Ladoxyn 500 mg/g granulátum/ttkg/nap), az ivóvízbe keverve, 5 napon át. Pulykának 25 mg doxiciklin/ttkg/nap (50 mg Ladoxyn 500 mg/g granulátum/ttkg/nap), az ivóvízbe keverve, 5 napon át.

A helyes alkalmazásra vonatkozó javaslat

Alkalmazás: A készítményt folyamatos itatás formájában alkalmazzuk. A szükséges koncentrációt a kezelendő állatcsoport testtömege és aktuális ivóvízfelvétele alapján, az alábbiak szerint határozzuk meg:

 

…mg Ladoxyn 500 mg/g granulátum/ttkg/nap x A kezelendő állatok átlagos testtömege (kg) = …mg Ladoxyn 500 mg/g granulátum/liter ivóvíz
_______________________________________________________
Átlagos napi ivóvízfelvétel (l/állat)

 

A megfelelő adagolás érdekében az állatok testtömegét igyekezzünk pontosan meghatározni, hogy az aluldozírozást elkerüljük. A készítmény szükséges mennyiségét megfelelően kalibrált mérőeszközzel mérjük ki. A napi adagot úgy keverjük az ivóvízbe, hogy az állatok a gyógyszer teljes mennyiségét elfogyasszák 24 órán belül. A készítményt feloldhatjuk a végső koncentrációnak megfelelő vízmennyiségben (az oldódási idő legfeljebb 5 perc) vagy készíthetünk töményebb törzsoldatot – kb. 25-50 g készítmény/liter ivóvíz – amelyet tovább hígítunk a felhasználandó koncentrációig. A készítménynek teljesen fel kell oldódnia felhasználás előtt. Automata adagoló használata esetén a törzsoldatot a gyártó utasításainak megfelelően kell elkészíteni. Biztosítani kell, hogy a kezelendő állatok szabadon hozzájuthassanak a medikait ivóvízhez. A kezelés befejezése után az itatóberendezést gondosan meg kell tisztítani, hogy az ott maradó készítmény szubterápiás dózisban való adagolását elkerüljük.

A gyógyszeres ivóvizet naponta frissen kell elkészíteni. A kezelés ideje alatt a medikait ivóvíz kizárólagos ivóvízforrásként szolgál. A gyógyszeres ivóvizet ne készítsük el és ne tároljuk fém tartályokban. A termék vízben való maximális oldhatósága 72 g/liter. A termék oldhatósága pH-függő, alkalikus oldatba keverve kicsapódik.

 

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Sertés ehető szövetek: 4 nap
Házityúk hető szövetek: 5 nap
Pulyka ehető szövetek: 12 nap

A készítmény alkalmazása emberi fogyasztásra szánt tojást termelő madarak kezelésére nem engedélyezett.

 

KISZERELÉS

5 kg

Kapcsolódó anyagok:

Használati utasítás