LADOXYN 100 mg/g gyógypremix gyógyszeres takarmány készítéséhez sertéseknek A.U.V.

Antibiotikum sertéseknek

 

HATÓANYAGOKOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

Sárga, szabadon folyó granulátum.

Hatóanyag:
Doxiciklin (hiklát formájában) 100,0 mg/g
(megfelel 110,9 mg doxiciklin-hiklátnak)

Segédanyagok:
Laktóz-monohidrát

 

JAVALLATOK

Doxiciklinre érzékeny, Mycoplasma hyopneumoniae és Pasteurella multocida okozta légzőszervi fertőzések gyógykezelésére és megelőzésére.
A betegségnek az álloményban való jelenlétét előzetesen igazolni szükséges.

 

CÉLÁLLAT FAJOK

Sertés (választott malac)

 

ADAGOLÁS CÉLÁLLAT FAJONKÉNT, AZ ALKALMAZÁS MÓDJA

Szájon át, takarmányba keverve alkalmazandó.
Általános adag: 12,5 mg doxiciklin/ttkg/nap takarmányba keverten, 8 napon át.

A helyes alkamlazásra vonatkozó javaslat
Alkalmazás:
Az ajánlott dózis felvételét 10-50 kg testtömegű növendék sertésben takarmány-kilogrammonként 2,5 g Ladoxyn 100 mg/g gyógypremix (vagyis 250 mg doxiciklin) bekevési aránnyal biztosíthatjuk. Nagyobb testtömegű (tenyész-) vagy étvágytalan állatok esetében a pontos adagolás érdekében a bekeverési arány módosítása lehet szükséges az alábbiak szerint:

Példa: dózis – 12,5 mg doxiciklin/ttkg

 

… mg Ladoxyn 100mg/g gyógypremix /ttk/nap x A kezelendő sertések átlagos testtömege (kg) = … mg Ladoxyn 100 mg/g gyógypremix/tak.kg
______________________________________________________
Átlagos takarmányfelvétel(kg/állat)

A megfelelő adagolás érdekében az állatok testtömegét igyekezzünk a lehető legpontosabban meghatározni, hogy az aluldozírozást elkerüljük. A készítmény szükséges mennyiségét megfelelően kalibrált mérőeszközzel mérjük ki. A  megfelelő keveredés és homogenitás elérése érdekében ajánlott előkeveréket készíteni. A készítmény kívánt mennyiségét egy hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkező takarmány-összetevővel javasolt összekeverni 1 rész Ladoxyn 100mg/g gyógypremix: 10 rész takarmány-összetevő arányban. Ezt az előkeveréket kell a takarmány-összetevőket tartalmazó keverőbe önteni és alaposan összekeverni engedéllyel rendelkező takarmánykeverő üzemben, hogy homogén gyógyszeres takarmányt kapjunk. A gyógyszeres takarmány pelletálásának előkészítésére 75°C-ot nem meghaladó hőmérsékeltű gőz alkalmazható.
A takarmánykeverő üzem a felelős a bekeverésért, ha enegedéllyel rendelkezik állatgyógyászati készítmények, illetve ilyen készítményeket tartalmazó előkeverékek közvetlen bekevérésére bármilyen koncentrációban és bekeverési arány kevesebb, mint 2 kg takarmány tonnánkét.

 

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Sertés: hús és egyéb ehető szövetek: 7 nap


KISZERELÉS

25 kg

 

Kapcsolódó anyagok:

Használati utasítás