Carprox 20 mg / 50 mg / 100 mg ízesített, gyulladáscsökkentő tabletta kutyáknak

 

JAVALLATOK:

Gyulladáscsökkentő, fájdalom- és lázcsillapító készítmény kutyák mozgásszervi betegségeinek, fájdalommal járó heveny és idült gyulladásainak (degeneratív ízületi elváltozások, traumás ín- és izomsérülések) gyógykezelésére, műtét utáni utókezelésekre, valamint a lágyrészek fájdalommal járó gyulladásainak kezelésére.

A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS-GYÁRTÓ NEVE ÉS CÍME

LAVET Gyógyszergyártó és Szolgáltató Kft. (1161 Budapest, Ottó u. 14.)

 

HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE:

Minden tabletta tartalmaz:

Hatóanyag:

Carprox 20 mg: karprofen 20 mg/tabletta

Carprox 50 mg: karprofen 50 mg/tabletta

Carprox 100 mg: karprofen 100 mg/tabletta

 

ELLENJAVALLATOK:

A készítmény nem alkalmazható karprofen iránti túlérzékenység, gastrointestinalis fekély, vérzéses diathesis, valamint szív-, máj-, és veseműködési zavar esetén.

 

MELLÉKHATÁSOK:

Ritkán előfordulhat étvágytalanság, gyomor-irritáció, hányás, hasmenés és gastrointestinalis vérzés. A Carprox tablettával végzett célállat-tolerancia vizsgálat során a készítmény mellékhatásokat a javasolt terápiás adag háromszorosának 15 napig történő alkalmazása esetén sem okozott.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, az alkalmazási utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

 

CÉLÁLLAT FAJOK:

Kutya.

 

ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD CÉLÁLLAT FAJONKÉNT:

A készítmény javasolt dózisa 4 mg/ttkg karprofen szájon át, naponta két egyenlő részre osztva (2×2 mg/ttkg). A klinikai állapot javulásának megfelelően, 7 nap után a napi adag 2 mg/ttkg-ra csökkenthető, napi egyszeri adagolással. Műtéti fájdalom csillapítására a napi adagot 2 órával a beavatkozás előtt alkalmazzuk.

 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

A készítményt szájon át adagoljuk. A tabletták beadhatóak közvetlenül vagy erre alkalmas táplálékba (egy darab hús, sajt) helyezve.

 

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ:

Nem értelmezhető.

 

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK:

Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!

Ez a gyógyszerkészítmény különleges tárolási körülményeket nem igényel.

 

Lejárati idő

A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény lejárati ideje 2 év.

 

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK):

A karprofen alkalmazása 6 hetesnél fiatalabb kölyökkutyákban, valamint idős, csökkent máj- és veseműködésű állatokban fokozott kockázatot jelenthet. Ezért ezekben az esetekben, ha a szer alkalmazása nélkülözhetetlen, a dózis csökkentése és a kezelt állat fokozott klinikai megfigyelése szükséges. Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz

Amennyiben a kezelés során mellékhatások jelentkeznek, a készítmény adagolását abba kell hagyni és állatorvoshoz kell fordulni.

 

Vemhesség, laktáció, tojásrakás idején történő alkalmazás

Az állatgyógyászati készítmény ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején, ezért alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javallott. Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók

A készítmény alkalmazásával egyidejűleg vagy 24 órán belül egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentőt ne adagoljunk. Ne alkalmazzuk együtt potenciálisan vesekárosító, illetve antikoaguláns hatású szerekkel. Túladagolás (tünetek, sürgősségi intézkedések, antidotumok)

A karprofen túladagolás étvágytalanságot, hányást, hasmenést, a gyomor-bél csatornában fekélyképződést és vérzést okozhat, ami esetenként az állat elhullásához vezethet. Nincs specifikus antidotuma, ezért túladagolás esetén tüneti kezelést kell alkalmazni.

 

A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKÁNAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK:

Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges gyógyszereket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS UTOLSÓ JÓVÁHAGYÁSÁNAK DÁTUMA:

2019. május 24.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

A közvetlen csomagolás jellege és elemei

Elsődleges csomagolóanyag: alumínium/polietilén fóliacsík

Másodlagos csomagolóanyag: papírdoboz.

 

KISZERELÉS:

Carprox 20 mg ízesített tabletta:

  • 10×2 tabletta/doboz;
  • 50×2 tabletta/doboz

Carprox 50 mg ízesített tabletta:

  • 10×2 tabletta/doboz;
  • 50×2 tabletta/doboz

Carprox 100 mg ízesített tabletta:

  • 10×2 tabletta/doboz;
  • 50×2 tabletta/doboz

Kapcsolódó anyagok:

Használati utasítás